Meesterlekkerbek – Huub Meijer

 Meesterlekkerbek? Wie is dat?

Chocolade is een fantastisch product om mee te werken.
Het is veelzijdig en het maakt mensen blij, onder andere door de geur die onze hersengolven vertraagt, waardoor je relaxed wordt.
De in chocolade aanwezige stoffen als endorfine en pea, die op adrenaline lijken, geven je een aangenaam gevoel.

Wat is er dan mooier om met zo’n fantastisch product de basis te hebben en mijn passie en creativiteit in smaakbeleving los te laten op het ontwikkelen van heerlijke bonbons in mijn chocolaterie?

Ik houd mij vooral bezig met het maken van snij- vormbonbons en truffels. Vaak gebruik ik daarbij bijzondere vullingen van fruit en/of kruiden en culinaire smaakmakers. Zo mogelijk haal ik mijn ingrediënten het liefst uit de streek ‘De Liemers’. Ons atelier bevindt zich namelijk in Duiven op de rand met de gemeente Zevenaar.

Het vervaardigen gebeurt volledig ambachtelijk, wat blijkt uit het feit dat geen enkele bonbon exact gelijk is.
Door het gebruik van uitsluitend eerlijke en kwalitatief hoogwaardige ingrediënten, zoals onder andere fairtrade chocolade, kunnen de ontwikkelde smaken fantastisch tot hun recht komen. De bonbons worden zo samengesteld dat alle ingrediënten samen, dus inclusief de chocolade, één palet van smaken vormen.
Deze smaak beleef je dan ook het best door mijn bonbons in één keer in de mond te doen en zo alle smaakdetails tot je door te laten dringen.

De voortdurende vraag van bekende topkoks, delicatessenzaken en bakkerijen om ook eens voor hen een bijzondere en kwalitatief goede bonbon te ontwikkelen houden me scherp in het bedenken en uitwerken van steeds weer nieuwe creaties. Daarom is ons aanbod altijd wisselend en verrassend.

Mijn vaardigheden op het gebied van chocolade deed ik onder andere op door het volgen van diverse opleidingen en masterclasses in Nederland en België.

Ik werk in mijn atelier/chocolaterie met diverse chocoladevormen en apparatuur, zonder het ambachtelijke uit het oog te verliezen.
Volgt u de vorderingen op deze site of via Instagram en Facebook?

Ik dank u in ieder geval vast voor uw bezoek op mijn site.

#Meesterlekkerbek
Huub Meijer
Gecertificeerd Ambachtelijk Chocolatier

Een kort promotiefilmpje van ons vindt u hier :

Dit vind u van ons. Stem ook.
Verzenden
User Review
3.57 (7 votes)
Comments Rating 0 (0 reviews)