Menu

Herfst, dé tijd van chocolade.

Sjokcake Meesterlekkerbek Huub MeijerHerfst, dé tijd van chocolade.

Ook al hebben we nog een paar fantastisch mooie dagen achter de rug de meteorologische herfst is echt begonnen.

Ondanks dat het voor mij als chocolatier het hele jaar chocoladetijd is krijg ook ik bij het korten van de dagen en de weersomslag weer extra veel zin in dat warme gevoel wat chocolade je kan geven.
Na een fikse wandeling of een fietstocht een beetje natgeregend thuis komen en dan een heerlijke mok zelfgemaakte chocolademelk van echte Belgische chocolade en dan stiekem ook nog een heerlijke bonbon.

De warme smaken mogen weer. Heerlijke melkchocolade of pure chocolade aan de basis van een verwenmoment in de vorm van een handgemaakte bonbon van de Meesterlekkerbek.
Ook ik geniet telkens weer van die heerlijke smaakcombinaties die ik mag maken.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een melkchocolade bonbon gevuld met zachte karamel en daaronder een ganache van 70% pure chocolade en espresso koffie. Of zo’n mooie glimmende bonbon van pure chocolade gevuld met een mandarijncoulis en daaronder een ganache van melk- en pure chocolade met speculaaskruiden.

Sjokcake by Meesterlekkerbek handgemaakte bonbon

Sjokcake by Meesterlekkerbek handgemaakte bonbon

Sjokcake by Meesterlekkerbek handgemaakte bonbon

Sjokcake by Meesterlekkerbek handgemaakte bonbon

Heb je liever een bonbon met sterke drank? Wat dacht je van een ganache met Wiskey, Marc de Champagne, Diemse Punch of een overheerlijke advocaat. Ik zou zo nog wel een tijdje door kunnen gaan met het opnoemen van heerlijke bonbons en de ganaches die ik maak. Er zijn zo ontzettende veel combinaties mogelijk van smaken en ingrediënten dat ik voorlopig nog niet klaar ben met het bedenken van heerlijke bonbons met mooie en bijzondere smaakcombinaties.

Ben je ook iemaSjokcake bonbons makennd die graag zelf in de keuken aan het stoeien is met allerlei lekkere bak dingetjes of desserts?
Dan is misschien het werken met chocolade ook wel iets voor jou, of misschien heb je het zelfs al eens geprobeerd.
Het werken met chocolade vraagt wel wat specifieke vaardigheid om tot mooie resultaten te kunnen komen.
Zo is het bijvoorbeeld beter om chocolade niet au bain marie te smelten en is het belangrijk dat je goede chocolade koopt om mee te werken. De kans op succes is dan namelijk vele malen groter.
Om een goede start te maken verzorg ik regelmatig chocolade workshops. Hier krijg je in een kleine groep

Trots op het resultaat

uitleg over het gebruik van de chocolade en ga je zelf ook aan de slag om lekkere dingen te maken die je daarna natuurlijk mee naar huis mag nemen.
Hoe leuk is het om te werken met echte couverture (zo heet de chocolade waar chocolatiers mee werken). Daarnaast heb je geleerd hoe je thuis met chocolade aan de slag kan om zo familie, vrienden, of jezelf na een wandeling in herfstachtig weer te verassen en te verwennen met een heerlijke chocolademelk en een handgemaakte bonbon.

Een hartelijke chocoladegroet van de Meesterlekkerbek.

 

Dit artikel is gepubliceerd in de herfsteditie van het online magazine Nu en Zo en de app Nu en zo ( www.nuenzo.nl ).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: